content top

אוכל אורגני

מינקות מחדירים לנו כי ירקות ופירות הכרחיים לגדילה ולהתפתחות שלנו וכי אם לא נאכל אותם לא נוכל להיות גדולים וחסונים. אומנם זה נכון כאשר מדובר על אוכל אורגני, אך מה קורה לגוף שלנו כאשר הוא אוכל במשך שנים אוכל מלא בהורמונים ושאריות של חומרי הדברה? למעשה הפעולה ההפוכה ממה שהיינו אמורים לקבל מתרחשת והגוף שלנו הופך למחסן של חומרים כימיים שהצטברו בגוף במשך השנים. משק זינגר דוגל בגידול חקלאי מיושן, בו לא היה צורך בהנדסה גנטית ועידוד גדילה מואצת של הפירות והירקות שעל מדף המקרר שלנו. בכדי ליצור אוכל אורגני נטול חומרים משמרים, דשנים כימיים וכן עוד חומרים מזיקים אחרים, ניתן לגדל אותו באמצעות זבל חיות ושאריות של ירקות וכדומה.

אסור לאכילה

אין ספק כי אוכל אורגני בריא עבורנו ובאמצעותו ניתן להימנע ממחלות כרוניות רבות שעלולות להתרחש כתוצאה מאכילה של אוכל מרוסס, אשר גורם גם למיגרנות, סרטן, אלרגיות ואינספור תופעות לא נעימות. בנוסף לחומרים המזיקים, החקלאות הקונבנציונאלית מזריקה למזון הורמונים, בכדי לגרום להם להיראות יפים וגדולים יותר וכמובן לאפשר להם להאריך חיים על המדף. אותם הורמונים משתלטים על הילדים שלנו ואחראים על התבגרות מינית מוקדמת וכן סרטן הרחם, השד וכדומה. אומנם משרד הבריאות האחראי על הבריאות שלנו אמור לנקוף אצבע ולוודא כי אנחנו לא מקבלים רעלים מעל התקן, אך חשוב לדעת כי התקן הישראלי מרשה הרבה יותר מתקנים בחו"ל וכי ירק או פרי שנבדק בארץ ונמצא כי הוא ראוי לאכילה, יהיה אסור לאכילה במדינות בחו"ל.

מוצרי מכלת

משק זינגר מציע מגוון גדול של אוכל אורגני, בנוסף לפירות, לירקות ולעשבי התיבול ניתן ליהנות באתר ממצרכים המשמשים אותנו באופן יומיומי. הרי כאשר אנחנו חושבים על אורגני אנחנו מניחים כי מדברים על ירקות ופירות, אך שימו לב כי רוב המצרכים שאנחנו קונים עברו תהליך מסוים של הדברה, אם החיטה ממנה עשו את הלחם שלנו, העדשים שאנחנו אוכלים במרק, שקדי המרק וכן עוד ועוד. חשוב שכולנו נתחיל לחשוב על הבריאות שלנו ושל כדור הארץ ונתחיל לצרוך אוכל אורגני. לאחר שמתחילים לצרוך מזון אורגני, לא ניתן לחזור אל המקור כי יש הבדל עצום מבחינת הטעם והתחושה. מי אמר שלאחר אכילה של סלט ירקות בריא ואיכותי אנחנו אמורים להרגיש עייפים? במידה ונאכל ירקות מלאים בחומרי הדברה, ייתכן כי זו תהיה התחושה שלנו לאחר ארוחת הצהריים, בשונה מירקות אורגניים שיאפשרו לנו להרגיש את הוויטמינים בצורה הטבעית ביותר ולהיות ערניים במשך כל היום.

לסיום

אומנם אוכל אורגני נראה כחידוש עבור כולנו, לאור מדפי החנויות שהתמלאו לאחרונה במוצרים אורגניים, אך למעשה, אוכל אורגני הוא המקור בעצמו והוא זה ששלט בישראל בשנותיה הראשונות. לאחר פיתוחים מדעיים וקדמה טכנולוגית אנחנו מתמודדים גם עם חסרונות, שרובם מתבטאים בהנדסה גנטית ובאוכל רעיל, אז בואו נחליט פה אחד שהגיע הזמן לחזור למקורות הישנים והטובים!

468 ad

Comments are closed.