content top

עוף צלוי בתמרינדי עם חמוציות

מתכון מאת:  שושי שטיינוביץ.

ללא גלוטן, מתאים לחולי צליאק, יתר לחץ דם ויתר כולסטרול.

מחממים היטב סוטאז' רחב,ו מורחים עם 1 כפית שמן שמים 4 רבעי עוף, מחולקים, מנוקים מעור ושומן.

מטגנים את חלקי העוף היטב מכל הצדדים עד שמשחימים יפה.

לקראת סוף ההשחמה מוסיפים: 1 בצל גדול חתוך לסהרונים דקים, 8 שיני שום קצוצות דק.

ממשיכים לטגן עד שהבצל משחים.

מכינים רוטב:  בקערה שמים: 1 כף תמרינדי, 1 כף רוטב צ'ילי מתוק, 1 כף רסק עגבניות, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל, 1 כף סילאן (לא חובה).

מוסיפים 1/4 כוס מים ומערבבים היטב.  מוסיפים עוד 3/4 כוס מיםומערבבים שוב.

שופכים את התערובת על העוף, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהעוף מתרכך ורוטב מצטמצם לדיוקו.

 

468 ad

Comments are closed.