לאף אחד לא קל בימינו לשמור על תזונה נכונה: הפיתויים הקולינריים רבים, ורק הולכים ומתרבים שכן אל תרבות השפע שמאפיינת את העולם המערבי חברה הצמיחה חסרת התקדים של העניין בתחום הקולינרי (תוכניות הבישול ותחרויות השפים מציפות את כל הערוצים, המדפים העמוסים ביותר בחנויות הספרים הם אלה שמלמדים אותנו איך להכין מטעמים שונים, בלוגים בנושאי אוכל זוכים לאינספור צפיות, סדנאות קולינריות הן מתנה מבוקשת, מגוון עצום של מסעדות פועלות בכל רחבי הארץ וביטויים כמו "פוקצ'ה עם זרעים ים תיכוניים", "לחי טלה בזיגוג" ו"אתמול הכנתי בקטנה ברולה שוקולד עם בננה מקורמלת וטוויל קקאו" משולבים בשיחות יומיומיות).
מצד שני המודעות לכך שחשוב מאוד לשמור על דיאטה מאוזנת, גם כשלא רוצים לרזות אלא "רק" לשמור על הבריאות, נמצאת אף היא בשיאה – והתוצאה: יותר ויותר אנשים חווים מתח יומיומי ותסכול בלתי מבוטל עקב הרצון והצורך לשמור על תזונה נכונה אל מול הקושי לעשות זאת.
בפרט מתעצמים הקושי והתסכול כשמדובר במנהלים בכירים ששגרת יומם מקשה עליהם עוד יותר למצוא את האיזון המדויק והנכון ביותר עבורם, אבל מנכ"ל סונול, תא"ל (מיל') ניר גלילי, מוכיח שהדבר אפשרי וכדאי ללמוד ממנו.
לפני שמונה לתפקידי ניהול בכירים בסקטור האזרחי (לפני שהפך למנכ"ל "סונול" היה ניר גלילי מנכ"ל חברה בולטת אחרת במשק, "שלמה החזקות") הוא שירת בצה"ל במשך למעלה מרבע מאה, ושם הוא למד פטנט חשוב: ארוחת בוקר עשירה.
בפרט ממליץ גלילי על ארוחת בוקר עשירה במיוחד בימים שבהם יודעים כי עקב הלו"ז הצפוי יהיה קשה להיצמד לשגרה קולינרית נכונה – למשל יום עם נסיעות רבות והתרוצצויות בדרכים, או יום גדוש בפגישות עבודה ללא מרווחים ביניהם לאכילה מסודרת. ארוחת הבוקר העשירה תיצור תחושת שובע, הן פיזי והן רגשי, ותצמצם את האכילה המיותרת לאורך היום.
המלצה נוספת של ניר גלילי היא להרבות בשתיית מים – 10-12 כוסות ביום. על-מנת לוודא שאכן הגעתם למכסה הרצויה, שלא רק מסייעת למנוע אכילה מיותרת (כדאי לדעת שמרכז הרעב במוח קרוב מאוד למרכז הצמא, ובלא מעט מקרים אנחנו מזהים אותות המבשרים על צמא ומפרשים אותם בטעות כרעב) אלא גם תורמת לגוף במגוון דרכים, וחיונית לתפקודן התקין של מערכות רבות.
כל מי שמכיר את גלילי יודע כי במשרד שלו, במכונית ובעצם בכל מקום בו הוא נמצא, תמיד ישנה בהישג יד ערכה בריאה – רצועות מלפפון, כפיסי גזר, רצועות סלרי, פלפל בשלל צבעים ופירות העונה. כל אלה מספקים הן את הדחף לנשנש והן סיבים תזונתיים שיוצרים תחושת שובע ומונעים אכילה מיותרת.
מאכלים "כבדים" ותזונה שכוללת שומנים רבים מן החי לא רק מזיקים לבריאותנו (לאחרונה הצהיר ארגון הבריאות העולמי כי רוב סוגי הבשר מגבירים את הסיכון לסרטן, וגם כך שומנים רוויים מגדילים את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם) אלא גם מתישים אותנו עקב האנרגיה הרבה הנדרשת לעיכולם – ובפרט, כך גילה גלילי, פוגעים בתהליך קבלת ההחלטות ועל כן כדאי להגבילם לסופי שבוע בלבד.
ישנם ימים שבהם זה פשוט לא מצליח לנו. השתדלנו והקפדנו וניסינו, ובכל זאת אכלנו יותר מדי. ניר גלילי, שלצד ההצלחות הרבות בצבא ובעולם העסקי, חווה גם כשלונות שהרי אין אדם שלא טועה מעת לעת, ממליץ לזכור שכל יום הוא יום חדש, ואין טעם ללכת לישון עם רגשות אשמה שרק מחמירים את המצב – את החרטה מומלץ לרתום לטובת מאמץ רב יותר ביום החדש שיגיע למחרת.