מתכון מאת: שושי שטיינוביץ.
מתאימה לחולי סוכרת, יתר לחץ דם, יתר כולסטרול טבעונים וצמחונים.
משרים ללילה 1 כוס גרגרי סויה עם הרבה מים*.
למחרת, מסננים ומבשלים עם הרבה מים עד ריכוך.
במחבת מטגנים עם 1 כפית שמן: 3 בצלים קצוצים דק, כאשר הבצל הזהיב מוסיפים חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים, או 1 חבילה של פטריות מנוקות וחתוכות.
מטגנים ביחד עד התאדות כל הנוזלים. שמים במעבד מזון: את גרגרי הסויה מסוננים, הבצל והמנגולד (או הפטריות) המטוגנים, 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים, 1 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה או קוואקר קלוי, 2 ביצים, 5 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל לפי הטעם, 1 כף בהרת.
טוחנים את כל התערובת עד קבלת תערובת דקה ומוכנה לעיבוד.
מניחים את התערובת למנוחה של חצי שעה . (אפשר להכין לילה מראש ולשים במקרר). יוצרים המבורגרים יפים ומטגנים במחבת מרוחה בכפית שמן משני הצדדים עד שמשחים.
*אפשר גם להנביט את הגרגרים. למחרת, מסננים את המים ומניחים על השיש כשהם לחים. מידי פעם שוטפים ומסננים. חוזרים על התהליך עד שיוצאים "צ'ופצ'יקים" קטנים. הגרגרים הונבטו.