content top

המבורגר צמחוני

מתכון מאת:  שושי שטיינוביץ.

מתאימה לחולי סוכרת, יתר לחץ דם, יתר כולסטרול טבעונים וצמחונים.

משרים ללילה 1 כוס גרגרי סויה עם הרבה מים*.

למחרת, מסננים ומבשלים עם הרבה מים עד ריכוך.

במחבת מטגנים עם 1 כפית שמן: 3 בצלים קצוצים דק, כאשר הבצל הזהיב מוסיפים חבילה עלי מנגולד שטופים וקצוצים, או 1 חבילה של פטריות מנוקות וחתוכות.

מטגנים ביחד עד התאדות כל הנוזלים.  שמים במעבד מזון:  את גרגרי הסויה מסוננים, הבצל והמנגולד (או הפטריות) המטוגנים, 1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים, 1 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה או קוואקר קלוי, 2 ביצים, 5 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל לפי הטעם, 1 כף בהרת.

טוחנים את כל התערובת עד קבלת תערובת דקה ומוכנה לעיבוד.

מניחים את התערובת למנוחה של חצי שעה . (אפשר להכין לילה מראש ולשים במקרר).  יוצרים המבורגרים יפים ומטגנים במחבת מרוחה בכפית שמן משני הצדדים עד שמשחים.

*אפשר גם להנביט את הגרגרים.  למחרת, מסננים את המים ומניחים על השיש כשהם לחים.  מידי פעם שוטפים ומסננים.  חוזרים על התהליך עד שיוצאים "צ'ופצ'יקים" קטנים.  הגרגרים הונבטו.

468 ad

Comments are closed.